Badacsony és a Tanúhegyek

magyar_mozgokep_fesztival_500x500
Badacsony és a Tanúhegyek

Ismerd meg a Badacsony Régió kincseit!

Magyarországon rengeteg szebbnél szebb hely fedezhető fel, azonban a Badacsony Régiónak tanúhegyeivel együtt párja nincsen. Ez a Balaton-felvidék legszebb tája, melyet a Keszthelyi-fennsík, a Káli-medence és a Déli-Bakony határol.

A térségbe látogatók az aktív- és ökoturizmus, a kulturális turizmus, a gasztronómia és borturizmus színes palettájából választhatnak.

Azok, akik aktívan szeretnék eltölteni az itt tartózkodást, vezetett élménytúrákon vehetnek részt a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében, melynek során a Tapolcai-medence tanúhegyeit fedezhetik fel: a Badacsonyt, a Szent György-hegyet, a Csobáncot, a Tóti-hegyet, a Gulácsi-hegyet, Szigligetet és Ábrahámhegyet. Ajánlott úticél továbbá az Ökoturisztikai Látogatóközpont Badacsonylábdihegyen és a Folly Arborétum Badacsonyörsön. Tanösvényeken keresztül lehet megismerni a helyi látnivalókat Badacsonyban és Szigligeten.

Számos kulturális adottsággal (műemlék, emlékhely) is rendelkezik a térség, mint például a történelmi Szigligeti vár, az Egry József Emlékmúzeum, a Kulturális Centrum Ábrahámhegyen, a Badacsony-hegyen a Rózsakő, a Kisfaludy-kilátó, a II. János Pál pápa Emlékhely, a Bujdosók lépcsője, a Ranolder-kereszt.

A bor-és gasztronómia szerelmesei számára imponáló lehet a Badacsonyi Borvidék, ahol a legelterjedtebb szőlőfajta az olaszrizling – a borvidék összes szőlőhegyén és településén megtalálható. Kiemelkedő borfajta továbbá a badacsonyi Kéknyelű, mely kizárólag itt termesztett hungarikum. A Badacsonyi Régió jelentős számú borlelőhelye közül szükséges kiemelni a Borbély Családi Pincészetet, mivel 2020-ban Borbély Tamás badacsonyi borászt választotta a Magyar Borakadémia az Év Bortermelőjének.

Légy vendégünk!

[widget id=”wp_travel_trip_type-31″]