Balatonföldvár és környéke

Balatonföldvár panoráma
Balatonföldvár és környéke

Balatonföldvár a Balaton déli partjának egyik legszebb és legrendezettebb kisvárosa. A település a korábbi hagyományokhoz híven, ma is kedvelt pihenőhelye a nyugodt, családias üdülésre vágyóknak. A tó vize itt sekély, fokozatosan mélyül, így kisgyermekes családok számára ideális nyaralóhely.

Keresd a nyomokat Balatonföldváron! városismereti túra izgalmas formában kalauzolja végig a városon a turistákat. Útvonala érinti Balatonföldvár főbb látnivalóit, a település első utcájában, a Petőfi Sándor utcában található patinás villákat, a Balaton part egyik leghosszabb, az 1200 m hosszú Kvassay sétányt, a Balaton egyik legnagyobb vitorláskikötőjét és a mellette fekvő Galamb-szigetet. A túra során érdemes egy rövid kitérőt tenni a Magaspartra, a Balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont – kiállítás és kilátóhoz. Az interaktív kiállítás terepasztalokkal, filmvetítésekkel, szimulátorokkal mutatja be a Balatont, a balatoni hajózást és vitorlázást a kezdetektől napjainkig. A kilátótorony közel 70 méteres magasságból a Balaton mindkét medencéjének páratlan látványa tárul elénk, szép időben akár Balatonakarattyától egészen Keszthelyig gyönyörködhetünk a balatoni tájban. A látogatók a kilátó teraszán csodálatos panoráma kíséretében fogyaszthatják el kávéjukat, frissítőjüket.

Az aktív kikapcsolódást, sportolást kedvelők is számos lehetőség közül választhatnak, mint szörfözés, vitorlázás, horgászat, hajókirándulás, strandröplabda, tenisz, kerékpározás. A régió zöldterületei és a táj szépsége kirándulásra csábítanak.

A nyári turisztikai szezon kínálatát számos színes kulturális és sportrendezvény, fesztiválok, gyermekprogramok, hangversenyek, térzenék, kiállítások, hazai és nemzetközi vitorlásversenyek egészítik ki.

Balatonföldvár szerencsésnek mondhatja magát, mert nyaranta a város szíve ad otthont a Balaton part egyik legszínvonalasabb szabadtéri színházának, a Kultkikötőnek, ami a magyar nyelvű felnőtt és gyermek színházi előadások mellett népszerű koncertekkel fűszerezi meg a nyári estéket. Forrás: Balatonföldvári Kistérségi Turisztikai Egyesület

[widget id=”wp_travel_trip_type-53″]