Siófok és környéke

Viztorony
Siófok és környéke

Siófok az a város, ahová mindig jólesik visszatérni. A város legfőbb természeti kincse a Balaton, amely évszakonként más-más arcát mutatja az ideérkezőknek. A tó 17 km hosszú partszakasza, a Balaton kéksége és a parkok zöld színe csodálatos harmóniát alkot, melyet minden természetbarát a szívébe zár.

Nem kell messze mennünk a városközponttól, ha megnyugtató zöldövezetbe vágyunk. A vasútállomás épületéből kilépve az elegáns Millennium park fogad bennünket. A Jókai park és a tóparti Rózsakert mind a négy évszakban mesés látványt nyújtanak. A várost keresztülszelő Sió-csatornát kerékpárral és kajakkal is felfedezhetjük. Hosszabb túrára a Töreki Természetvédelmi Terület a legalkalmasabb a páratlan szépségű és felettébb érdekes tanösvényével.

A környék felfedezésére is invitálunk Benneteket! A csodás balatoni panoráma, a betyárvilág romantikája, híres festőművészek emlékei, a sűrű, somogyi erdőségek és még számtalan rejtett kincs vár!

Siófok és a környező települések a külső-somogyi dombokon, a parti síkokon, a Sió csatorna mentén, vagy a Mezőföld síkján terülnek el. Megközelítésük a kedvező földrajzi adottságoknak köszönhetően nemcsak autóval, hanem kerékpárral is könnyű, több településre kerékpárút is vezet.

A települések változatos élményeket kínálnak a természet, a kulturális örökségek, és a népművészet iránt érdeklődők számára egyaránt. Ízelítőül ajánljuk túraútvonalainkat! Tartsatok velünk és fedezzétek fel régiónk kincseit!

Élménycsomagok gyerekes családoknak Siófok és környékén