Rendezvényszervezőknek

Rendezvényszervezőknek

Mindannyian vettünk már részt fesztiválon vagy kisebb-nagyobb tömegeket vonzó rendezvényen, ahol egyfelől megtapasztaltuk a programok és a személyes találkozás pozitív élményét, másfelől szembesültünk a műanyag poharak, a letaposott zöldterületek, a parkolási problémák vagy az esélyegyenlőség problémájával.

Ebben szeretnénk rendezvényszervezői munkátokhoz segítséget nyújtani a 18 TIPP A FENNTARTHATÓ RENDEZVÉNYSZERVEZÉSHEZ  névre keresztelt kézikönyvvel. E kisokos egyik legfőbb erénye, hogy általatok, szervezők által megvalósítható módon mutatja be: milyen egy „zöld fesztivál” ideális esetben, hogyan lehet a helyi értékeket, a helyi lakosság és a látogatók igényeit figyelembe venni?

Az események szervezőinek oldaláról nézve óriási a kihívás: a szórakozást, kikapcsolódást kereső látogatók tömege, a fellépők és fesztiválipari szereplők elvárásai, valamint a jövedelmezőség, a gazdasági fenntarthatóság között kell megtalálni az egyensúlyt. A fesztiválok népszerűsége nagyon fontos, ugyanakkor a sok ember együtt jóval több kárt is okoz a környezetben: több ételt, italt, ajándéktárgyat – és ezzel energiát, nyersanyagot – fogyaszt, miközben rengeteg hulladék keletkezik. A felelősség mindnyájunké, hiszen kedvelt eseményeink „zöldítése”, fenntarthatóbbá tétele hosszú távon az adott régió környezeti, társadalmi és gazdasági érdekeit szolgálja!

Mit találsz a kézikönyvben?

  • kézzelfogható tanácsokat, javaslatokat a gyakorlati (energiaellátás, vízhasználat, szennyvízkezelés, hulladékkezelés, helyi társadalom és helyi értékek kérdésköre, programok, közlekedés, étkezés, szállás) megvalósításhoz;
  • jó gyakorlatokat, azaz más fesztiválok megszívlelendő példáit;
  • hasznos linkeket, ahol további információkra, segítségre lelhetsz a témában.

A tippeket 4 témakörre osztottuk, hogy könnyebben tájékozódj:

  1. Hogyan fogj hozzá? 
  2. Körforgásos gazdaság 
  3. Szennyezés és kibocsátáscsökkentés  
  4. Társadalmi fenntarthatóság 

18 tipp a fenntartható rendezvényszervezéshez

18 tipp a fenntartható rendezvényszervezéshez

Tovább